FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izobrazba za izdavaštvo u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA,18. svibnja 2011.(Hina) - Ove jeseni u Rijeci počinje izobrazba za izdavaštvo za mlade visokoobrazovane ljude, a financirat će se u većini novcem iz europskih fondova, izviješćeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Projekt nazvan "Izdavačka akademija" pokreće riječka udruga Katapult, a dobio je 80.000 eura u okviru 4. komponente programa IPA. Partneri Primorsko-goranska županija i grad Rijeka sufinancirat će projekt s još 17.400 eura. Riječka podružnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sudjelovat će izborom i testiranjem kandidata za izobrazbu.

U "Izdavačku akademiju" će se upisati najviše 30 mladih do 29 godina koji će u šest mjeseci teorijski i praktično svladavati sva područja izdavaštva pod vodstvom mentora.

Cilj projekta je povećati konkurentost na tržištu rada jačanjem znanja, vještina i metoda rada iz izdavaštva te poticanjem suradnje polaznika s mogućim poslodavcima.

Udruga Katapult djeluje od 2006. i bavi se neformalnom izobrazbom u izdavaštvu i kreativnom pisanju. Temeljni projekt udruge je istoimenabiblioteka s do sada izdanih 13 knjiga proze.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙