FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski predsjednik ne želi razgovarati s Ban Ki-moonom

Autor: vrad
NEW YORK, 10. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad ne želi odgovarati na telefonske pozive UN-ova glavnog tajnika Ban Ki-moona jer ga potonji kritizira zbog nasilnog gušenja prosvjeda u Siriji, rekao je u petak glasnogovornik UN-a.

Ban je u četvrtak pokušao nazvati Asada, ali je dobio odgovor da je sirijski predsjednik "zauzet", rekao je Martin Nesirky novinarima.

Glavni tajnik UN-a imao je tri burna telefonska razgovora s Asadom otkako su u ožujku počeli prosvjedi u Siriji u kojima je više od 1.100 ljudi ubijeno, po podacima sirijskih organizacija za ljudska prava.

Ban je prošlog mjeseca rekao da ga je Asad zapitao: "Zašto me opet nazivate?"

Asad je jednom prilikom u telefonskom razgovoru obećao da će UN-ovim istražiteljima za ljudska prava dopustiti ulazak u Siriju. No ekipi je poslije bio onemogućen dolazak.

Ban Ki-moon je prošlog tjedna ocijenio sirijske događaje "silovitom represijom" i rekao da je "jako uznemiren zbog teških povreda ljudskih prava koje ne prestaju, a među njima su i informacije o smrti djece zbog mučenja, korištenju pravih metaka i bombardiranjima".

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙