FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Retrospektiva festivala u Pulu posvećena Jamesu Ivoryju

Autor: dspo
PULA, 9. lipnja 2011.(hina) - Festival igranog filma u Puli ovogodišnju će retrospektivu iz ciklusa posvećenom velikim svjetskim redateljima, nakon Pedra Almodovara i Giuseppea Tornatorea, posvetiti američkom redatelju Jamesu Ivoryju, najavio je umjetnički ravnatelj festivala Zlatko Vidačković na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

U retrospektivi će biti prikazano jedanaest filmova redatelja Ivoryja, čija su dva filma osvojila šest Oscara. Također Ivory je tri puta nominiran za najbolju režiju. Najstariji film iz ove retrospektive je "Shakespeare Wallah".

Festival igranog filma u Puli i ove će godine gostovati na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu s filmovima iz glavne sekcije Nacionalnog programa te odabranim naslovima iz Međunarodnog programa, koji će se naći i na programu Riječkih ljetnih noći i Bolskog ljeta, kao i na Šibenskom ljetu s manjinskim koprodukcijama, najavio je Vidačković.

"Ovogodišnji 58. Festival igranog filma prema filmskim ostvarenjima i popratnim programima bit će jedan od najboljih i najbogatijih festivala do sada", kazala je ravnateljica Pula film festivala Zdenka Višković-Vukić. Ujedno je pozvala sve zainteresirane da se do 6. srpnja prijave u Žiri mladih filmofila, koji će ocjenjivati filmove nacionalnog i međunarodnog natjecateljskog programa te sudjelovati u diskusiji o viđenim ostvarenjima.

Nacionalni program ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli održat će se od 16. do 23. srpnja, a međunarodni od 9. do 23. srpnja.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙