FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: 13 mrtvih, među njima 10 članova Al Kaide

Autor: vrad
ADEN, 9. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje trinaest osoba, "desetorica članova Al Kaide" i trojica vojnika poginuli su u novim borbama oko Zindžibara, glavnog grada pokrajine Abjana, uporišta ekstremističke mreže, izjavio je vojni časnik.

"Žestoki sukobi ponovo su se dogodili u srijedu navečer" u okolici Zindžibara, "u kojima su poginula trojica vojnika 119. oklopne divizije, a četvorica su ranjena", rekao je časnik koji nije htio otkriti identitet.

"Po našim informacijama, najmanje 10 članova Al Kaide je poginulo, a više ih je ranjeno", dodao je.

Po njegovim riječima, "vojska je napredovala" prema Zindžibaru, koji od 29. svibnja kontroliraju naoružani ekstremisti za koje vlasti tvrde da su članovi Al Kaide.

Direktor bolnice u Džaru, pokraj Zindžibara, rekao je da njegova ustanova "prima u prosjeku tridesetak oboljelih od dijareje na dan".

Da bi se spriječilo širenje epidemije treba "ukloniti trupla na koja dolaze psi, mačke i vrane", rekao je, upozorivši na rizik od kolere.

Sjedinjene Države su zadnjih tjedana pojačale zračne napade na Al Kaidina skloništa u Jemenu pomoću bespilotnih letjelica i zrakoplova, prenosi New York Times u srijedu navečer.

Po pisanju lista, ti bi napadi trebali spriječiti pristaše Al Kaide na jugu Jemena da preuzmu vlast iskoristivši trenutačnu političku prazninu uzrokovanu odlaskom predsjednika Saleha u Saudijsku Arabiju radi liječenja.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙