FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U borbama u Jemenu 45 mrtvih

Autor: vkla
SANA, 7. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Najmanje 45 ljudi poginulo je u borbama u jemenskom gradu Zindžibaru, koji je pod kontrolom Al-Kaide, a među njima je, kako navodi vojska, 30 islamskih ekstremista i 15 vojnika, javlja Reuters.

Po priopćenju jemenske vojske u sukobima je ubijen i lokalni vođa Al-Kaide. Zindžibar je pao u ruke islamista prije 10 dana te da ga vojska sada pokušava vratiti.

Istodobno, na ulice glavnog grada Sane izašli su prosvjednici koji traže da predsjednik Ali Abdulah Saleh ostane u egzilu. Prosvjednici, koji mjesecima pokušavaju svrgnuti Saleha, sazvali su u Sani "marš milijun ljudi" kako bi izvršili dodatni pritisak i pobrinuli se da predsjednik ostane po strani i trajno preda vlast.

Saleh se zbog liječenja nalazi u Rijadu, a potpredsjednik Abu-Rabu Mansour, koji trenutno obnaša vlast, najavljuje njegov povratak za nekoliko dana.

Po riječima analitičara, Saudijska Arabija, SAD i EU smatraju da bi Saleh trebao ostati u Rijadu jer bi njegov povratak u Jemen značio katastrofu.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙