FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U noćnim sukobima u Sani 37 mrtvih

Autor: bnov
SANA, 1. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Trideset sedam osoba ubijeno je u noćnim sukobima u Sani između vojske i pripadnika pobunjeničkog plemena, objavio je u srijedu izvor u bolnici jemenskog glavnog grada.

Većina mrtvih su pripadnici snaga vjernih predsjedniku Aliju Abdulahu Salehu ili borci moćnog plemenskog vođe šeika Sadeka al-Ahmara, povezanog s oporbom, istaknuo je taj izvor u bolnici Al-Dumhurija.

Ulični sukobi u četvrti al-Hasaba nastavljeni su tijekom noći, rekli su stanovnici. "Čitave noći čuli smo vozila hitne pomoći koja su evakuirala žrtve", kazao je jedan od njih.

Svjetske sile pozivaju Saleha, koji vlada 32 godine, da potpiše odlazak s vlasti, o čemu su se dogovorile uz posredništvo Vijeća za suradnju zemalja Perzijskog zaljeva.

Saleh je prošlog tjedna odbio potpisati dokument te tvrdi kako 24-milijunskom Jemenu prijeti "građanski rat" i tako pridonosi zabrinutosti svjetskih sila za vlastite interese budući da Jemen graniči sa Saudijskom Arabijom, najvećom svjetskom izvoznicom nafte.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙