FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen: U novim sukobima u Sani 15 ubijenih

Autor: mhaj
SANA, 2. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća pripadnika pobunjenih plemena krenulo je u četvrtak prema Sani kako bi priskočili u pomoć vođi plemena i ostalim borcima koji nastavljaju sukobe s pripadnicima vladinih snaga i u kojima je noćas ubijeno 15 osoba, a nemiri su prvi put izbili i u Taezu.

Treću noć zaredom traju sukobi između pristalica moćnog plemenskog vođe šeika Sadeka al-Ahmara, povezanog s oporbom i pripadnika snaga vjernih predsjedniku Aliju Abdalahu Salehu u četvrti Al-Hasaba, u sjevernom dijelu Sane.

Iz lokalne bolnice je objavljeno kako je u sukobima ubijeno 15 osoba, među kojima i sedmogodišnja djevojčica. Ukupno su u dvodnevnim sukobima smrtno stradale 62 osobe. Većinom je riječ o borcima s obiju sukobljenih strana.

Svjetske sile pozivaju Saleha, koji vlada 32 godine, da potpiše odlazak s vlasti, o čemu su se dogovorile uz posredništvo Vijeća za suradnju zemalja Perzijskog zaljeva. Saleh je prošlog tjedna odbio potpisati dokument te tvrdi kako 24-milijunskom Jemenu prijeti "građanski rat" i tako pridonosi zabrinutosti svjetskih sila za vlastite interese budući da Jemen graniči sa Saudijskom Arabijom, najvećom svjetskom izvoznicom nafte.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙