FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 16. svibnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 16. svibnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će 8. sjednicu Savjeta za gospodarstvo na temu: ''Raspodjela poreznog tereta u Hrvatskoj'' (13,00 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241)

ZAGREB - Predstavnici Delegacije Europske unije i Ministarstva financija predstavit će IPA 2008 twinning light projekt "Jačanje Porezne uprave u borbi protiv korupcije". Svrha projekta, vrijednog 224,5 tisuća eura, je jačanje odgovornosti i transparentnosti rada hrvatske Porezne uprave i podizanje učinkovitosti u otkrivanju i progonu korupcijskih dijela. Projekt se provodi uz pomoć Agencije za europske integracije i gospodarski razvoj u sklopu austrijskog Federalnog ministarstva financija. Implementacija projekta počet će 16. svibnja i trajat će šest mjeseci (10,00 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Svečanost dodjele nagrada "Zlatni indeks 2010", kojom studenti nagrađuju poduzeća koja su najviše uložila u studente putem stipendija, zapošljavanja i praksi, ulaganjima u infrastrukturu i sudjelovanju u projektima. Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj, a cilj je bio potaknuti sva poduzeća diljem Hrvatske da počnu još više ulagati u mlade kako bi jednog dana imali kvalitetan kadar u svojim redovima (12,00 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Ukupni promet hrvatske industrije u ožujku je bio veći za 3,6 posto u odnosu na veljaču, a u odnosu na ožujak prošle godine porastao je za 10,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Po tržištima, promet je u ožujku na godišnjoj razini na domaćem tržištu smanjen za 3,7 posto, a na stranom tržištu veći je za 33,3 posto. Promet industrije na godišnjoj je razini bilježio rast i u siječnju i veljači, a ukupno je u prvom tromjesečju promet industrije porastao za 8,3 posto u odnosu na prvi lanjski kvartal. Podaci o novim narudžbama industrije pokazuju pad u ožujku u odnosu na veljaču za 5,7 posto. U odnosu na ožujak prošle godine ukupne nove narudžbe industrije u Hrvatskoj povećane su za 53,5 posto. Statistika pritom bilježi rast narudžbi na domaćem tržištu za 13,8 posto, dok je rast narudžbi veći od 200 posto.

Dežurni urednici:

prijepodne: Damir Margetić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙