FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Kaida poziva muslimane na Zapadu na džihad

Autor: vrad
WASHINGTON, 4. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Teroristička mreža Al Kaida objavila je novu videosnimku, načinjenu nakon smrti Osame bin Ladena, na kojoj muslimane koji žive na Zapadu poziva na džihad "na neprijateljskom teritoriju", izvijestilo je u petak američko središte za praćenje islamističkih internetskih stranica (SITE).

Snimka, koja ima dva dijela, traje ukupno sat i četrdesetak minuta. Na snimci se svojim porukama obraćaju, među ostalima, Ajman al-Zavahiri, jedan od čelnika Al Kaide i Amerikanac Adam Gadahn, glasnogovornik mreže.

Muslimani na Zapadu su "najprikladniji za presudnu ulogu u džihadu protiv cionista i križara", rekao je Gadahn na engleskom, a prenosi SITE.

Muslimani u Sjedinjenim Državama mogu u trgovinama, kao i bilo tko drugi, lako nabaviti automatsko oružje a da ne moraju predočiti osobnu iskaznicu, istaknuo je Gadahn.

"Bitno je da oslabimo želju naših kukavičkih neprijatelja za ratovanjem tako što ćemo napadati utjecajne javne osobe u cionističkim i križarskim medijima, vladama i gospodarstvima", dodaje.

Kako navodi SITE, snimku pod nazivom "Odgovorni ste samo za sebe" načinio je As-Sahab, odjel Al Kaide za medije.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙