FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 7. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

BRUXELLES

NATO je u ponedjeljak opovrgao da je cilj zračnih napada bila libijska državna radiotelevizija, precizirajući da je u zračnim udarima pogođen "obavještajni centar". "Nismo ni gađali ni pogodili urede državne libijske radiotelevizije", kazao je glasnogovornik NATO-a, potpukovnik Mike Bracken. Ujutro je prestavnik libijskog režima objavio da je državni RTV bio na udaru NATO-vih zračnih napada cijelo jutro te da je uništen administrativni kompleks. "Gađali smo glavni stožer libijske obavještajne službe u Tripoliju", rekao je Bracken. Potvrdio je, međutim, da se "određeni ciljevi nalaze u blizini državne radiotelevizije".

BRUXELLES

Visoka povjerenica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU-a Catherine Ashton pozvala je u ponedjeljak Izrael na "odmjeren i prikladan" odgovor tražeći i od Sirijaca da se suzdrže provokacija nakon incidenata u nedjelju na Golanu. "Važno je da prosvjedi budu mirni, da odgovor bude odmjeren i prikladan", ocijenila je Ashton u priopćenju. "Incident u nedjelju bi mogao potkopati primirje koje je na snazi već dugo na Golanu". Ona je pozvala sve strane na dokažu suzdržanost. Naglasila je su takve provokacije trebale biti izbjegnute. Ashton je izrazila žaljenje zbog gubitaka života i ranjavanja civila u tim sukobima s Izraelom. Američka administracija je izrazila "duboku uznemirenost" tim događajima, optuživši Damask da podržava sukobe kako bi se represija u Siriji bacila u drugi plan.

SAN SALVADOR

Sjedinjene Države su izjavile da su spremne surađivati s mogućim budućim predsjednikom Perua Ollantom Humalom, rekao je u ponedjeljak dužnosnik američke diplomacije za Latinsku Ameriku Arturo Valenzuela. "Spremni smo nastaviti raditi s Humalom kao što smo i prije radili s vlastima Perua", rekao je taj dužnosnik novinarima u San Salvadoru gdje se održava opća skupština Organizacije američkih država (OAS). Nakon što je prebrojano 89 posto glasova, Humala je skupio 51,34 posto glasova prema 48,66 posto koliko je dobila njegova protivnica desnog centra Keiko Fujimori, kći bivšeg predsjednika Alberta Fujimorija (1990.-2000.) koji odslužuje zatvorsku kaznu zbog korupcije i kršenja ljudskih prava.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙