FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 9.30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9.30 sati:

TRIPOLI - Najmanje tri osobe poginule su, a 150 je ranjeno u napadu NATO-a na Tripoli u noći s ponedjeljka na utorak, rekao je novinarima glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim, prenose agencije. "Prema informacijama kojima raspolažemo tri su osobe poginule, a 150 je ranjeno", rekao je Ibrahim dodajući da je NATO izveo "između 12 i 18 napada na vojarnu Nacionalne garde". Vojarna je u vrijeme napada bila prazna, a većina žrtava su civili koji žive u blizini, rekao je Musa, kako prenosi France presse. U ponedjeljak je američka državna tajnica Hillary Clinton na konferenciji za novinare u Londonu rekla kako SAD vjeruje da "vrijeme radi protiv Gadafija te da on više ne može uspostaviti nadzor nad zemljom". Dodala je da je oporba organizirala legitimno vijeće koje je se bori za demokraciju. "Njihove vojne snage sve su jače, a kada Gadafi ode, nova Libija bit će spremna za napredak", rekla je Clinton.

KABUL - Deset afganistanskih radnika poginulo je, a 30 ih je ranjeno u eksploziji u pokrajini Kandahar na jugu Afganistana, kada je kamion koji ih je prevozio naletio na eksplozivnu napravu. "Deset osoba je poginulo, a 30 ranjenih primljeno je u bolnicu", rekao je za France presse Abdul Kajum Puhla. Kamion je prevozio radnike na gradilište kad je na cesti naletio na eksplozivnu napravu.

TEHERAN - U požaru koji je u utorak izbio u rafineriji u Iranu tijekom posjeta predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada jedna je osoba poginula a najmanje 22 ozlijeđene, javljaju iranske novinske agencije s mjesta događaja. Među ozlijeđenima nije i iranski predsjednik koji se nakon toga pojavio na televiziji kako bi održao ranije najavljeni govor u povodu nove faze razvoja rafinerije u Abadanu na jugozapadu Irana blizu granice s Irakom. Do požara je prema agencijama došlo nakon eksplozije uzrokovane tehničkim kvarom odnosno curenjem plina. Iz rafinerije se dizao gusti dim no vatrogasci drže požar pod kontrolom. Mediji prenose da eventualna šteta neće imati utjecaja na izvoz nafte iz ovog petog najvećeg svjetskog izvoznika nafte zato što rafinerija proizvodi benzin za domaće potrebe.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙