FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić: Pozvani smo biti dionicima Papina pohoda

Autor: mkov
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u pisanoj izjavi Hini istaknuo je kako smo svi pozvani biti dionicima velikog događaja - pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te je pozvao vjernike da radosni i ponosni Papi kliču: Dobro nam došli, Sveti Oče!

Istaknuvši da je Zagreb spreman za prvi pohod pape Benedikta XVI., kardinal je podsjetio kako nam u Hrvatsku dolazi nasljednik Prvaka apostolâ, Kristov namjesnik na zemlji, Petar naših dana.

"Otvorena srca pohrlit ćemo Papi ususret da zajedno s njime molimo, poslušamo njegovu poruku i primimo njegov blagoslov", rekao je Bozanić i dodao kako Svetoga Oca radosno očekuju naši mladi, djevojke i mladići.

Sveti Otac će se, dodao je kardinal, na Trgu bana Josipa Jelačića i na Trgu ispred Zagrebačke katedrale susresti s hrvatskom mladeži. "U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Papa će kao moralna vertikala našega doba, uputiti riječ predstavnicima znanosti, kulture, poduzetništva i diplomacije te se susreti s predstavnicima vjerskih zajednica", rekao je Bozanić.

Dodao je i kako će u Zagrebačkoj prvostolnici, zajedno s osobama koje su izabrale duhovni poziv, moliti na grobu Blaženog Alojzija Stepinca te nazočnima uputiti očinsku riječ.

Zagrebački nadbiskup istaknuo je kako će vrhunac susreta s Papom biti velebna misa na Hipodromu, u sklopu proslave prvoga Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, na koju su pozvani svi vjernici. "Papa će se na Hipodromu posebno obratiti katoličkim obiteljima, blagosloviti ih te im uputiti poruku vjere i nade", napomenuo je.

Kardinal podsjeća kako vjernici i građani Velike Gorice mogu pozdraviti Kristova namjesnika Benedikta XVI. od dolaska u zagrebačku zračnu luku Pleso, u subotu 4. lipnja u 11 sati. "Popodne, između 17 i 18 sati, Zagrepčani, građani, vjernici i hodočasnici moći će pozdraviti Svetog Oca na ulicama našega glavnoga grada, od Apostolske nuncijature na Ksaverskoj cesti do HNK", rekao je i dodao kako će se Papu moći pozdraviti i nakon susreta u HNK-u, na Frankopanskoj ulici te Ilici do Trga bana Josipa Jelačića, kamo će se Papa u papamobilu uputiti poslije 19 sati.

Bozanić napominje kako će Sveti Otac u nedjelju 5. lipnja oko 16,30 sati prolazati u papamobilu iz Apostolske nuncijature prema Zagrebačkoj katedrali, a nakon Večernje u katedrali prema zagrebačkoj zračnoj luci, oko 18 sati.

Pohod pape Benedikta XVI., 4. i 5. lipnja Hrvatskoj održava se pod geslom "Zajedno u Kristu". Ovo je prvi njegov dolazak u Hrvatsku od kada je izabran za poglavara Katoličke crkve, a četvrti službeni papinski pohod našoj zemlji. Blaženik Ivan Pavao II. tri puta je pohodio Hrvatsku, 1994., 1998. i 2003.

(Hina) xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙