FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: aspurdna teza da policija potiče anonimne prijave

Autor: ipet
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je večeras da je apsurdna teza da policija bilo koga potiče na pisanje anonimnih kaznenih prijava .

"Da bi mi savjetovali nekoga da piše anonimke? ....To je doista jedna apsurdna teza", rekao je večeras za središnji Dnevniku HTV-a ministar Karamarko i objasnio da anonimne prijave može pisati bilo koji pojedinac, a policija će ih provjeriti.

Ustvrdio je i da, ako je točno da je vrh policije odlazio na konzulatacije u neku političku stranku, onda se ne bi dogodilo da najbrojniji u policijskim istragama budu upravo članovi HDZ-a te da je u konačnici protiv članova HDZ-a i podneseno najviše kaznenih prijava.

Ministar Karamarko izjavio je to na upit da komentira tvrdnje bivšega potpredsjednika Vlade Damira Polančec koji je na današnjoj konferenciji za novinare ustvrdio da ga je ravnatelj policije Oliver Grbić u rujnu 2009. upozorio kako je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh vladajuće stranke trebao uzvratiti podnoseći prijave protiv čelnika oporbenih stranaka. Polančec je ustvrdio i da mu je Grbić tada rekao da vrhu HDZ-a preporuči da podnesu anonimne prijave protiv čelnika oporbenih stranaka, među ostalima i protiv Linića i Čačića "koji su u javnosti već percipirani kao osobe s putrom na glavi".

(Hina) xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙