FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljena svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata

Autor: atod
ZAGREB, 31. svibnja 2011. (Hina) - Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata proslavljena je večeras svečanim euharistijskim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici.

Misno slavlje predvodio je pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski. Ove godine svetkovina je u znaku pohoda Pape Benedikta XVI. Zagrebu 4. i 5. lipnja pa je misno slavlje održano pred slikom Majke Božje od Kamenitih vrata bez tradicionalne procesije na Kamenita vrata.

U propovijedi biskup Gorski govorio je o zaštitnici grada Zagreba te pozvao vjernike da se joj se mole. Za kršćane Blažena Djevica Marija je izvor ljubavi i radosti, a pogotovo, rekao je, kada je riječ o obiteljima, koje je pozvao da mole zaštitnicu. Upozorio je da se vjernici moraju posebno osvrnuti na starije i odbačene i sve nemoćne kako bi sačuvali obitelji, o kojima će posebne poruke uputiti Papa Benedikt na središnjem euharistijskom slavlju na zagrebačkom Hipodromu 5. lipnja.

Istaknuo je da će 40 mladih Zagrebačke nadbiskupije u čast Svetoga Oca sliku Majke Božje od Kamenitih vrata donijeti na oltar na Trg Bana Jelačića na kojemu će se odvijati bdijenje Svetoga Oca u subotu navečer s početkom u 19,30 sati. Papa će tom prigodom Zagrebačkoj nadbiskupiji darovati zlatnu krunicu u spomen na ovaj veliki događaj.

Na kraju današnje svetkovine biskup Gorski izmolio je zagovor Majke Božje od Kamenitih vrata posvećene obiteljima. Do današnje svetkovine njezin lik nošen je po gotovo svim župama zagrebačke nadbiskupije.

(Hina) xta yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙