FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 10. svibnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 9. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 10. svibnja:

STUBIČKE TOPLICE - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će stručnom seminaru sudaca prekršajnih sudova. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike (9 sati, Hotel "Matija Gubec").

SPLIT - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetiti će KBC Split te tom prigodom svečano otvoriti renoviranu Jedinicu za intenzivno liječenje Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje tog KBC-a (11 sati). Nakon otvaranja, ministar Milinović obići će Jedinicu za intenzivno liječenje (11,45 sati), a po završetku obilaska predviđene su izjave za novinare.

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora. Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o parničnom postupku, o državnom sudbenom vijeću i o državnom odvjetništvu s konačnim prijedlogom zakona (hitni postupak, prvo i drugo čitanje) te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskim pristojbama (prvo čitanje) i Izvješće o ostvarivanju prava na pravnu pomoć i utrošku sredstava u 2010. godini (12 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 89. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Udruga za hrvatski identitet i prosperitet (HIP) organizira okrugli stol "Pamćenje i suverenost". Ta udruga najavljuje kako će ugledni znanstvenici, javni i kulturni djelatnici na okruglom stolu govoriti o tome gdje je Hrvatska danas, pogotovo nakon haaških presuda (10 sati, Hrvatski institut za povijest, Zlatna dvorana, Opatička 10).

ZAGREB - Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) organizira konferenciju za novinare u povodu hitnog prihvaćanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o primjeni Statuta MKS-a (Međunarodnog kaznenog suda) i progonu za kaznena djela protiv međunarodnog ratnog i humanitarnog prava. U pozivu navodi da je taj, "po svemu sudeći, protuustavni, represivni i nedemokratski zakon izglasan u Hrvatskom saboru 6. svibnja ove godine pod dosad neviđenim pritiskom Europske Komisije a radi zatvaranja "Poglavlja 23", s čijim sadržajem se omogućava neograničena državnopravna represija državnog odvjetnika prema svim hrvatskim braniteljima. Na konferenciji će govoriti predsjednik ABH Željko Sačić, Mario Slaviček Maks iz Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata 1990.-96 i Josip Jurčević iz Političkog pokreta HRAST (11 sati, prostorije Poslovnog učilišta "Supera", Varšavska 2/I kat).

ZAGREB - Matica hrvatska organizira znanstveni skup "Represija i zločini komunističkog režima u Hrvatskoj". Nakon pozdravnih riječi predsjednika Matice hrvatske Igora Zidića, o toj će temi govoriti 20-tak znanstvenika među kojima su Ivo Banac, Anđelko Akrap, Ljubomir Antić, Neven Šimac i drugi (9,30 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Promocija i razgovor o knjizi "Uvod u medije", urednice Zrinjke Peruško, u izdanju "Jesenski i Turka". Na predstavljanju će uz urednicu, sudjelovati i urednik sociološke biblioteke Goran Batina, te Biserka Cvjetičanin, Nenad Zakošek i Marijana Grbeša (19 sati, KIC, Preradovićeva 5).

RIJEKA - U prigodi 720. obljetnice Svetišta Majke Božje Trsatske zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će slavlje svetkovine Gospe Trsatske na Trsatu u Rijeci. Svečana procesija s likom Majke Božje Trsatske započet će u 18,30 sati, a nakon toga bit će euharistijsko slavlje.

dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙