FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa protiv pokušaja marginalizacije kršćanstva

Autor: rtom
RIM, 30. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. upozorio je u ponedjeljak na pokušaje marginalizacije kršćanstva u javnome životu govoreći na audijenciji za sudionike prve plenarne skupštine ureda nove evangelizacije.

"Kriza koju proživljavamo očituje se u isključenju Boga iz života ljudi, u općoj ravnodušnosti prema kršćanskoj vjeri sve do pokušaja marginalizacije vjere u javnome životu", rekao je Papa.

Ljudi često danas tvrde da žele pripadati Crkvi, ali su duboko okamenjeni u viziji života koja proturječi vjeri, rekao je Benedikt XVI.

Biti "kršćanin nije nešto poput povremenog odijevanja posebnog komada odjeće privatno ili u nekim prigodama, već je to cjelovit način življenja", nešto što čovjeka potpuno prožima i uzima od modernog doba ono što je dobro, rekao je Papa.

Članove Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije Benedikt XVI. pozvao je da "provedu projekt koji može pomoći cijeloj Crkvi u novoj evangelizaciji" pri čemu je napose važno poučiti mlade.

Dikasterij (ured u Rimskoj kuriji) nove evangelizacije Benedikt XVI. ustanovio je 21. rujna za katoličke zemlje izložene sekularizaciji. Na čelu tog dikasterija je msgr. Salvatore Rino Fisichella.

(Hina) xrt ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙