FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikanski glasnogovornik o Papinu posjetu Hrvatskoj

Autor: mhaj
VATIKAN , 28. svibnja 2011. (Hina/ANSA) - Hrvatska živi s izazovom sekularizacije, a obitelj i mladi su temelj borbe protiv nje i upravo zato središnji događaj Papina posjeta Hrvatskoj bit će njegov susret s hrvatskim katoličkim obiteljima i mladima, rekao je u subotu vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi, najavljujući dolazak Benedikta XVI. u Hrvatsku na vatikanskoj televiziji.

Papa Benedikt XVI. 4. i 5. lipnja posjetit će Hrvatsku, zemlju koja je "prevladala turbulentnu fazu raspada bivše Jugoslavije i priprema se za aktivniji ulazak u zajednicu europskih naroda pristupom u EU", rekao je Lombardi za televiziju Octava Dies, prenosi agencija Ansa.

Lombardi je spomenuo kulturno bogatstvo i veliku tradiciju hrvatskoga naroda. "Važne ličnosti i dalje su nadahnuće na njihovu putu, poput jezuitskog znanstvenika Ruđera Boškovića, teologa, blaženoga Ivana Merza, a osobito velikog svećenika i mučenika, blaženoga kardinala Alojzija Stepinca", istaknuo je Lombardi.

Joseph Ratzinger, današnji papa Benedikt XVI., Hrvatsku je već posjetio nekoliko puta dok je bio vatikanski kardinal, podsjetio je Lombardi.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙