FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benedikt XVI. primio novog čelnika Arapske lige

Autor: mtro
VATIKAN, 18. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. primio je u srijedu novog čelnika Arapske lige izabranog prije dva dana, egipatskog ministra vanjskih poslova Nabila Elarabija, objavio je Vatikan.

Elarabijev susret s Papom, koji je slijedio nakon razgovora s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama monsignorom Dominiqueom Mamberijem, odvijao se u sklopu Papine opće tjedne audijencije na trgu sv. Petra. Nakon susreta nije objavljeno priopćenje.

Pretpostavlja se da su teme razgovora bile revolucije u arapskom svijetu, rat u Libiji i položaj kršćanskih manjina u regiji Bliskog istoka i sjeverne Afrike.

Taj posjet se zbiva u trenutku kada je Sveta Stolica zabrinuta za sudbinu tih manjina, koje žive dva tisućljeća u tim zemljama. Napetosti između koptskih kršćana i nekih muslimanskih skupina posebno su izražene u Egiptu.

Benedikt XVI. se u nekoliko navrata zauzimao za prekid neprijateljstva u Libiji. U nedjelju je ponovno naglasio da bi pregovori i dijalog trebali prevagnuti nad nasiljem.

U nedjelju je Benedikt XVI. prvi put govorio o Siriji i zauzeo se za slogu i jedinstvo u toj zemlji.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙