FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović promaknuo 136 pripadnica i pripadnika OS RH

Autor: nkot
ZAGREB, 27. svibnja 2011. (Hina) - U prigodi Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske 28. svibnja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović, na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, redovno i izvanredno promaknuo je 136 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Kapetan bojnog broda Robert Hranj je redovno promaknut u čin komodora. Kapetan fregate Marinko Moćan redovno je promaknut u čin kapetana bojnog broda, pukovnica Gordana Garašić u čin brigadirke, a pukovnici Ivo Martinić, Slobodan Čurćija, Ivan Jurilj, Branko Plazanić, Marijan Podhraški, Mario Dadić, Mario Lovrinčević, Vedran Grublješić, Slobodan Kratohvil, Jugoslav Jozić, Ivica Matanović i Jozo Matković u čin brigadira.

Redovno su promaknuti i jedan kapetan korvete u čin kapetana fregate, tri bojnice i 20 bojnika u čin pukovnice i pukovnika, dvije satnice i 19 satnika u čin bojnice i bojnika, jedan poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda, četiri natporučnice i 28 natporučnika u čin satnice i satnika, četiri poručnika korvete u čin poručnika fregate, osam poručnica u čin natporučnice i 30 poručnika u čin natporučnika. Izvanredno je promaknuta jedna satnica u bojnicu.

Na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja, Redom kneza Branimira s ogrlicom, a za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske, predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao je general pukovnike Slavka Barića i Darka Grdića te kontraadmirala Zdenka Simičića.

Na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović je za natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio brigadira Darka Bijuklića, kapetana fregate Jerka Bošnjaka, pukovnika Gorana Novoselića, bojnika Nikicu Lemića, satnika Srećka Stipčića i stožernog narednika Željka Bilandžića.

(Hina) xpp/xrkor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙