FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: vojna izložba i program u Zagrebu

Autor: dpos
ZAGREB, 26. svibnja 2011. (Hina) - U povodu 20. obljetnice osnutka Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, na Jarunu će 27. i 28. svibnja biti izložen taktičko-tehnički zbor oružja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojba Oružanih sbnaga i MUP-a, a u središtu grada održat će se program ešalona ratnih zastava.

Posjetitelji će u Rekreacijsko-športskom centru Jarunu od 10 do 21 sat moći vidjeti BOV-borbeno oklopno vozilo "Patria", tenk M-84, zrakoplov MIG-21, helikopter MI-8 MTV, helikopter "Bell" 206, zrakoplov AT-802 (Fire Boss), oružje, borbenu i neborbenu tehniku Hrvatske ratne mornarice, opremu kojom se koriste pripadnici Bojne za specijalna djelovanja, vozila i opremu kojom se koriste pripadnici MUP-a i dr., priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Bit će postavljeni i eksponati iz Vojnog muzeja MORH-a i Muzeja policije MUP-a, koji će izložiti borbena vozila iz Domovinskog rata. Posjetitelji će na Jarunu moći razgledati i izdanja Hrvatskih vojnih glasila te se informirati o projektima privlačenja osoba u OSRH.

U subotu od 18,30 sati posjetitelji će moći pratiti pokaznu vježbu Bojne za specijalna djelovanja Oružanih snaga i MUP-a, atraktivan letački program akro-skupine "Krila oluje" te svečani program Počasno zaštitne bojne i hodni program Orkestra OS RH.

Program na Jarunu završit će koncertom na otvorenom Orkestra OS RH, Klape HRM-a "Sv. Juraj" i Klape MUP-a "Sv. Mihovil" na Malom jezeru.

U petak, 27. svibnja, od 18 do 19 sati u središtu Zagreba održat će se hodni program ešalona ratnih zastava, nastup Orkestra OS RH te svečani program Počasno zaštitne bojne. Pripadnici Počasno zaštitne bojne nosit će više od 140 ratnih zastava postrojba iz svih krajeva Hrvatske, a Orkestar OS RH izvest će prigodni glazbeni program.

Svečanim programom predviđeno je i ispaljivanje počasnih topničkih plotuna s Medvedgrada - u petak će se u 16 sati ispaliti četiri počasna plotuna, a u subotu u 16 sati njih dvadeset. Tijekom tog ispaljivanja može se očekivati detonacija slabijeg intenziteta na području Zagreba i Zagrebačke županije, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

(Hina) pp/xmb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙