FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: Treba nam ozbiljna rasprava o međunarodnom položaju Hrvatske

Autor: tkol
ZAGREB, 26. svibnja 2011. (Hina) - HSP je s današnje konferencije za novinare u Hrvatskom saboru poručio da Hrvatskoj treba ozbiljna javna rasprava o međunarodnom položaju zemlje, ali i radu hrvatske diplomacije, ocjenjujući da su njezine aktivnosti uglavnom usmjerene na pregovore oko ulaska u Europsku uniju.

Po mišljenju predsjednika HSP-a Danijela Srba, Hrvatska bi u Zagrebu trebala okupiti predstavnike zemalja iz regije koje okružuju Srbiju kako bi, potpisivanjem sporazuma o suradnji s njima, osnažila svoj položaj u odnosu na EU.

Osvrćući se na sastanak ministara vanjskih poslova članica EU u ponedjeljak u Bruxellesu, Srb je ustvrdio kako se pokazalo da je Hrvatska žrtva "međusobnih odnosa snažnih strana u EU".

Često se u javnosti nastoji prikazati kako Hrvatska mora u EU zbog financijske potpore, no praksa je pokazala da je Hrvatska dobila 1,3 miljarde eura, a Srbija koja nije kandidat dobila je tri puta više, rekao je predsjednik HSP-a.

Napomenuo je i kako je Hrvatskoj potrebna revizija procesa primjene Zakona o općem oprostu, jer su "90 posto zločina u Domovinskom ratu počinile srpske paravojne postrojbe, a sve to je prošlo kroz proces abolicije, iako se primjena Zakona o općem oprostu ne odnosi na ratne zločine".

U Vodicama je, po tvrdnjama predsjednika HSP-a Daniela Srba, tijekom posljednjih desetak dana dvjestotinjak hrvatskih branitelja dobilo poziv za obavijesni razgovor u policiju.

(Hina) xkt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙