FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: HDZ nije ispunio ni jedno od obećanja

Autor: ztes
VIROVITICA, 10. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je na konferenciji za novinare u Virovitici da HDZ u protekle četiri godine nije ispunio ni jedno od svojih predizbornih obećanja.

Svi gospodarski pokazatelji upozoravaju da je Hrvatska od zemlje s pristojnim gospodarskim rastom postala zemljom koja već treću godinu zaredom gospodarski tone, rekao je Srb.

Srb je upozorio da HDZ danas slično obećava u vezi sa završetkom pregovora s EU-om. "Najavljujem da HSP 23. lipnja, kad je najavljen završetak pregovora, ulazi u predizbornu kampanju i želimo reći da je poput HDZ-ovih predizbornih obećanja i poput iskustva sa sudom u Haagu cijeli pregovarački proces za Hrvatsku nova klopka“, naglasio je Srb.

Kazao je kako je Hrvatska pojurila u proces pristupanja EU, a da za to nisu stvoreni svi preduvjeti te da nije otklonjeno izrazito protivljenje nekih članica EU-a ulasku Hrvatske, a to se onda, smatra, pretvara u političke pritiske u raznim poglavljima koja će gospodarski uništiti Hrvatsku.

Kao primjer je naveo poglavlje o poljoprivredi koje je nedavno zatvoreno, a njegov sadržaj, rekao je, čuva se kao državna tajna. Upozorio je da su za industriju šećera vrlo važne kvote te da će, ako su dogovorene kvote manje od 250.000 tona, biti zatvorena jedna od hrvatskih šećerana.

Srb smatra da pregovorima "moramo učiniti nešto dobro za Hrvatsku i osnažiti gospodarski položaj", a ne, rekao je, smatrati pregovore procesom bez alternative samo zato što je to politički program HDZ-a koji se time želi pohvaliti pred izbore.

(Hina) xztes yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙