FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "39 stepenica" najbolja na 18. Festivalu glumca

Autor: gvin
VINKOVCI, 23. svibnja 2011. (Hina) - Najbolja predstava u cjelini, izvedena na 18. Festivalu glumca, je „39 stepenica“ Johna Buchan, Alfreda Hitchcocka i Patricka Barlowa u režiji Franke Perković te produkciji Kazališta Vitovitica, Ludens teatra iz Koprivnice i Hrvatskog kazališta iz Pećuha, objavio je jutros organizator Festivala glumca.

Najboljoj predstavi pripada nagrada „Vanja Drach“.

Nagrade „Fabijan Šovagović“ za najbolja ženska glumačka ostvarenja na ovogodišnjem Festivalu pripale su Nataši Janjić - za ulogu Emire u predstavi „Tartuffe“ Jean Baptistea Poquelina Millierea u režiji Marca Sciaccaluga i izvedbi zagrebačke „Gavele“ te Ljiljani Bogojević - za ulogu Dore Labudan u predstavi „Breza“ Borivoja Radakovića u režiji Želimira Mesarića i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Varaždin.

Nagrade „Fabijan Šovagović“ za najbolja muška glumačka ostvarenja dobili su Siniša Popović - za uloge Inspektora, Ministra i ex-Ministra u predstavi „Tko je srušio berlinski zid“ Almira Bukvića u režiji Zorana Mužića u izvedbi Glumačke družine Histrion, kao i Reneu Medvešeku - za ulogu u predstavi „Kontrabas“ Patricka Suskinda u vlastitom režiji i produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

Nagradu „Ivo Fitzi“ za najbolje glumačko ostvarenje mladome glumcu do 28 godina osvojio je Mladen Kovačić - za uloge Voditelja, Novinara, Špijuna i Seljaka u predstavi „39 stepenica“.

Nagrada „Nevenka Filipović“ za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je Pero Juričić - za uloge Djede i Sebastijana u predstavi „Heidi“ redatelja Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva.

Ovogodišnji 18. Festival glumca održavao se od 13. do 24. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Iloku, a u službenoj konkurenciji izvedeno je 20 predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije koje je za festival izabrala izbornica Zrinka Cvitešić.

O najboljim predstavama odlučivao je ocjenjivački sud u kojem su se nalazili Mira Perić-Kraljik, Joško Ševo i Vera Zima, grad domaćin ovogodišnjega vukovarsko-srijemske kazališne manifestacije bio je grad Županja, a glumac domaćin Zlatko Vitez.

Večeras se u Županji dodjelom nagrada i šokačkim mjuziklom „Bećarske vatre“ redatelja Himze Nuhanovića u izvedbi županjskog KUD-a „Kristal“ zatvara 18. Festival glumca, a prema procjenama organizatora sve predstave na desetodnevnom festivalu pratilo je oko 10.000 gledatelja.

Festival glumca su 1994. godine utemeljili Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija, a organizatori te manifestacije podnaslovljene i kao „Festival monodrame i komorne scene“, su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Koncertno-kazališna agencija „Asser Savus“ iz Vinkovaca.

(Hina) xgvin ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙