FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program "Kerempuh u Zajcu" u lipnju

Autor: dsil
RIJEKA,16. svibnja 2011.(Hina) - Riječki HNK "Ivana pl. Zajca" i zagrebačko Satiričko kazalište "Kerempuh" organizatori su četverodnevna programa "Kerempuh u Zajcu", u sklopu kojeg će od 8. do 11. lipnja zagrebački ansambl izvesti četiri svoje uspješnice, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Program su najavili intendantica riječkoga kazališta Nada Matošević-Orešković i ravnatelj "Kerempuha" Duško Ljuština.

Gostovanje počinje komedijom "Čudo u Poskokovoj Dragi" Ante Tomića u režiji Krešimira Dolenčića.

Slijedi predstava "Metastaze", koju je po romanu Ive Balenović režirao Boris Svrtan te predstava Saše Anočića "O medvjedima i ljudima". Zadnji dan na programu je "Spektakluk" autora Tarika Filipovića, Renea Bitorajca i Zorana Lazića.

Nada Matošević-Orešković je ocijenila da je riječ o vrlo dobroj suradnji te izrazila nadu da će prerasti u tradiciju jer "Kerempuh" "njeguje sasvim drukčiji program od onoga koji mora kreirati riječki HNK kao nacionalna kuća".

"Gostovanje u Rijeci je važno i zbog toga što smo mi jedini specijalizirani teatar za satiričku literaturu u Hrvatskoj. Dolazimo s četiri domaća teksta, što je naš doprinos ovih godina domaćoj satiričko-komediografskoj literaturi", kazao je Ljuština, podsjetivši da je na čelu tog kazališta od 1982. Od osnutka 1964. do danas "Kerempuh" je izveo 204 premijere, 16.152 predstave koje je vidjelo 5,304.100 gledatelja.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙