FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saleh odbija potpisati sporazum

Autor: mtro
SANA, 22. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Jemenski predsjednik Ali Abdalah Saleh odbio je u nedjelju potpisati sporazum o tranziciji, a njegovi pobornici su opkolili veleposlanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u Sani gdje su diplomati i jedan posrednik pokušavali pronaći izlazak iz krize.

Jedan prosvjednik je ubijen i jedan ranjen na cesti prema zračnoj luci dok su pokušavali stići na trg blizu sveučilišta Sane, rekli su medicinski izvori i oporba.

Oporba je upozorila Saleha da će biti otjeran s vlasti pod pritiskom ulice ako ne potpiše sporazum kojeg su sastavile monarhije Zaljeva. Oporba je također organizirala veliku manifestaciju u Sani na kojoj traže njegov odlazak.

Stotine naoružanih pobornika režima okružili su tijekom poslijepodneva veleposlanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje su zapadni veleposlanici i jedan posrednik iz Zaljeva pokušavali riješiti krizu, rekao je jedan diplomat, prenosi AFP.

Veleposlanici Sjedinjenih Država, Velike Britanija i Europske unije i glavni tajnik Vijeća za suradnju Zaljeva Abdelatif Zajani tamo su čekali odluku predsjednika Saleha u vezi potpisivanja sporazuma, nakon što su u subotu nazočili kada je oporba potpisala dokument, naveo je isti izvor.

Jedan visoki dužnosnik stranke na vlasti je rekao da šef države odbija potpisati sporazum prije nego mu bude određen mehanizam primjene.

Stotine pobornika šefa države blokirali su od jutra glavne prometnice Sane koje vode do predsjedničke palače i cestu prema zračnoj luci.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙