FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zelena akcija: konferencija o biciklima

Autor: mbuj
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija saziva sutra u svojim prostorijama u Zagrebu konferenciju o uporabi bicikla i biciklističkom prometu, naslovljenu "Posvećenje biciklističkog proljeća".

Ovogodišnja tema konferencije je "Biciklistička prometna infrastruktura i biciklistički promet", navodi Zelena akcija.

Dodaje da je riječ o "jedinstvenoj konferenciji, zamišljenoj kao spoj stručnog skupa s najavljenim izlaganjima, uz razmjenu iskustava i razmišljanja te raspravu sa zainteresiranom publikom".

Cilj skupa je otvaranje mjerodavne rasprave o nekim ključnim pitanjima razvoja biciklizma, kao što su pravna regulacija biciklističke prometne mreže i biciklističkog prometa, strategije izgradnje i stanje gradske i međugradske biciklističke prometne mreže u Hrvatskoj, sustavi biciklističke prometne mreže, sigurnost biciklističkog prometa na objektima biciklističke prometne mreže i izvan njih, izdvajanje ili uklapanje biciklističkog i drugih oblika prometa na cestama i t.d.

Izlaganja počinju u 11 sati u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1. Ove će se godine u sklopu "Posvećenja biciklističkog proljeća" održati i I. "biciklistički buvljak" na kojem će građani moći pronaći ili ponuditi rabljene bicikle, odnosno dijelove bicikla.

"Posvećenje biciklističkog proljeća" organizira Biciklopopravljaonica, otvoreni biciklistički servis u kojem svi zainteresirani mogu besplatno, sami ili uz pomoć dežurnih dobrovoljaca, popraviti svoj bicikl. Biciklopopravljaonica djeluje pod okriljem Zelene akcije.

(Hina) pp/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙