FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekološka akcija ronitelja HRM-a na Šolti

Autor: dpos
ŠOLTA, 16. svibnja 2011. (Hina) - Ronitelji Hrvatske ratne mornarice (HRM), pripadnici Središta za obuku, proveli su ovih dana ovogodišnju prvu, od planiranih četiri, ekoloških akcija na otoku Šolti u kojoj je očišćeno podmorje u uvali Nečujam, priopćilo je danas Ministarstvo obrane.

Nastavak akcija planiran je tijekom lipnja u uvali Maslinica, te krajem turističke sezone u rujnu, kada je planirano čišćenje podmorja na području uvale Šešula te od uvale Sumpetar do uvale Piškera.

Ekološke akcije čišćenja podmorja nastavak su uspješne dvogodišnje suradnje HRM-a i Općine Šolta tijekom kojih je očišćen veliki dio otoka, napominju u MORH-u.

U čišćenju podmorja, zaštiti biljnih i životinjskih vrsta Jadrana, već tradicionalno sudjeluju ronitelji HRM-a u sklopu mnogobrojnih vojno-civilnih akcija.

Kao jedna od sljedećih mogućih akcija ronitelja Središta za obuku HRM-a najavljeno je čišćenje jezera u Nacionalnom parku Mljet od doplutalog otpada iz Albanije tijekom prošlogodišnje ekološke katastrofe, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xtr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙