FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Ličko-senjske županije

Autor: kprp
GOSPIĆ, 20. svibnja 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine danas je u Gospiću obilježen dan te županije.

Župan Milan Jurković kazao je kako su „povećanjem broja zaposlenih po godišnjoj stopi od 3,4 posto, trgovačkih društava od 6,5 te izvoza od jedan posto stvoreni uvjeti za siguran razvoj županije koja je danas jedna od najprosperitetnijih hrvatskih regija“.

Razvoj poduzetništva potpomognut je s više od 180 milijuna kuna povoljnih zajmova, a gotovo 62 milijuna kuna uloženo je u obrazovanje, zdravstvo i socijalnu skrb.

Županija uspješno provodi projekte u turizmu, poljoprivredi i proizvodnji zdrave hrane kojima se natječe kod pretpristupnih fondova EU-a, kazao je župan Jurković, ustvrdivši da više od 62 posto stanovništva u županiji podupire članstvo Hrvatske u EU.

U sklopu proslave Dana županije izaslanstva su položila vijence na spomenik poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu te na spomen-obilježja Nikoli Tesli u Smiljanu i Anti Starčeviću u Velikom Žitniku.

(Hina) xkprp ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙