FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gospiću otkrivena bista Franje Tuđmana

Autor: vhor
GOSPIĆ, 14. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otkrio je danas u svojstvu izaslanika premijerke Jadranke Kosor na gospićkom trgu Alojzija Stepinca bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U svom je govoru Milinović doprinos Franje Tuđmana ostvarivanju samostalnosti hrvatske države nazvao veličanstvenim dijelom koje ga određuje kao "velikana i najvećeg čovjeka u Hrvatskoj povijesti".

Zatražio je od stanovnika Gospića i hrvatskog naroda u cjelini povjerenje u hrvatsku vladu i premijerku Kosor za realizaciju, kako je istaknuo, veličanstvenog projekta ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju što je bio cilj i Franje Tuđmana.

Pritom je iskazao ponos što po posljednjim anketama Ličko-senjska županija prednjači u potpori ulaska Hrvatske u EU. Milinović to smatra rezultatom rada političkih struktura jer nije lako, rekao je, održati optimizam u vrijeme krize i nakon haaških presuda generalima.

"Iako smo bili uznemireni tim događajima jer ne priznajemo da postoji udruženi zločinački pothvat, taj veličanstveni projekt Franje Tuđmana i Vlade RH za ulazak u EU ima potporu preko 60 posto građana županije", kazao je Milinović.

Župan Ličko-senjske županije Milan Jurković kazao je u svom govoru da na žalost ima onih koji ne priznaju djela dr. Franje Tuđmana ali da su oni srećom u manjini. Za sebe je kazao da je ponosan što je bio vojnik hrvatske vojske koja je oslobodila Hrvatsku "jer je Tuđman znao objediniti hrvatski narod, vojsku i policiju".

Gradonačelnik Gospića Milan Kolić kazao je da su izradu biste akademskog slikara Petra Dolića omogućili grad Gospić i Družba braće hrvatskog zmaja. Kolić je pozvao sve građane Hrvatske da se drže mota dr. Franje Tuđmana "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što".

Nakon svečanosti otkrivanja biste Darko Milinović je u izjavi za medije odbacio novinarsku tvrdnju da se HDZ za vrijeme kada je predsjednik stranke bio Ivo Sanader distancirao od Franje Tuđmana. "Nikada se HDZ nije distancirao od lika i djela Franje Tuđmana i svake godine obilježavamo njegov rođendan. Nikada se HDZ nije odrekao, niti će se odreći Franje Tuđmana", kazao je Milinović.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙