FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS traži povlačenje hitnosti izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Autor: ivuc
OSIJEK, 20. svibnja 2011.(Hina) - Predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) Mato Mlinarić danas je u Osijeku pozvao na povlačenje izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz hitne saborske procedure ustvrdivši da se izmjenama pogoduje građevinskom lobiju.

Žalosno je što ova Vlada kada treba braniti građevinski lobi donosi brze odluke, a još je žalosnije da ne može pronaći način kako poljoprivrednicima dati zemlju, rekao je Mlinarić.

Ocijenio je žalosnim što druge seljačke udruge do sada nisu reagirale na taj problem i ponašaju se kao da ih to ne zanima.

Predloženim zakonskim izmjenama znatno se smanjuje naknada za prenamjenu poljoprivrednoga zemljišta u građevinsko i omogućuje znatno kraći postupak prenamjenjivanja, objašnjava Mlinarić.

Ustvrdio je kako se predloženom izmjenama mijenja niz bitnih stvari te da zakon stoga ne može ići u hitnu saborsku proceduru.

NHS je, dodaje, i ranije upozoravao da bi za rješavanje toga pitanja trebalo donijeti potpuno novi zakon.

Na novinarski upit kako će reagirati ako zakon ipak bude upućen u hitnu saborsku proceduru, Mlinarić je kazao kako kako će se seljaci pokušati organizirati i to "pokušati spriječiti drugim metodama, koje nisu popularne".

Predstavnici nekih seljačkih udruga prošli su mjesec najavili mogućnost prosvjeda nakon proljetne sjetve, a odgovarajući na upite novinara Mlinarić je potvrdio da takva mogućnost još uvijek postoji.

Pred seljacima je žetva i dogovori oko cijene pšenice, a oko čega s otkupljivačima za sada nema suglasja, rekao je Mlinarić.

(Hina) xivuc ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙