FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 7. svibnja

Autor: tdel
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 7. svibnja:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nazočit će XVI. Znanstvenom skupu pod nazivom "Europski identitet Bošnjaka – od minulog iskustva do suvremene afirmacije" (10 sati, Islamski centar Zagreb, Gavellina 40). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike Hrvatske.

SPLIT - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sudjelovat će na svečanom obilježavanju blagdana Sv. Dujma i Dana grada Splita (10 sati). Predsjednik Hrvatskog sabora sudjelovat će u tradicionalnoj procesiji od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi te nazočiti koncelebriranoj svetoj misi koju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

ZADAR - Državni tajnik za more kap. Mario Babić otvorit će konferenciju "Sigurnost plovidbe i mjesta zakloništa u Jadranskom moru" (10 sati, Europski centar za međusektorsku suradnju, Put Stanova bb). Organizatori konferencije su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Zajednica hrvatskih udruga pomorskih kapetana. Održava se u okviru godišnje skupštine Konfederacije europskih udruga pomorskih kapetana.

VARAŽDIN - Svečanost obilježavanja 20. obljetnice 104. brigade Hrvatske vojske. U 9 sati u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo služit će se sveta misa za poginule branitelje, a u 10 sati na varaždinskom groblju bit će položeni vijenci kod spomen-ploče poginulim braniteljima 104. brigade. U palači Herzer na Franjevačkom trgu u 11 sati održat će se svečanost obilježavanja 20. obljetnice 104. brigade HV-a.

KNIN - Izvještajno - tematska konvencija SDP-a Šibensko-kninske županije na kojoj će nazočiti i predsjednik stranke Zoran Milanović (11 sati, Veleučilište "Marko Marulić"). Po završetku skupa u 12,15 sati predviđeno je druženje i razgovor s građanima.

ZAGREB - Sindikat novinara Hrvatske (SNH) održat će 23. izbornu skupštinu (10,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2/I). Osim izbora predsjednika/predsjednice SNH-a, na skupštini će biti riječi o zabrinjavajućem radnom i profesionalnom položaju novinara i medijskih radnika u Hrvatskoj te načinima i daljnjim akcijama za prevladavanje toga stanja i nužnosti reguliranja odnosa između novinara i medijskih poslodavaca kolektivnim ugovorom.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙