FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 25. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 21 sat:

ZAGREB - Uprava košarkaškog kluba Zagreb CO smijenila je trenera Mladena Erjavca, a najveće šanse da ga naslijedi na trenerskoj klupi ima klupski zaposlenik Ivica Burić, objavljeno je danas u hrvatskim medijima. Erjavec je košarkaše Zagreba preuzeo prije pet mjeseci nakon smjene Denisa Bajramovića. U tom razdoblju sa Zagrebom je osvojio Kup Hrvatske, bio je peti u regionalnoj NLB ligi čime je klubu omogućio nastup u Eurokupu iduće sezone. Dobro mu je išlo i u prvenstvu Hrvatske, te je u prvih sedam kola imao šest pobjeda i jedan minimalni poraz od Cedevite, vodeće momčadi prvenstva. No, nakon što je protekle subote Zagreb uvjerljivo poražen u Zadru 62-80, klupska uprava odlučila se za smjenu Mladena Erjavca. Kao vjerojatni nasljednik spominje se Ivica Burić, koji je zaposlenik kluba, i koji je tijekom trenerske karijere vodio Split i Zadar. No, već nekoliko godina nije u trenerskim vodama.

ZAGREB - Tri dana nakon što je osigurao šesti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a 13. od hrvatske neovisnosti, građanski nogometni klub Dinamo će sutra u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu proslaviti 100. rođendan. GNK Dinamo je jedan od dva najpopularnija hrvatska nogometna kluba, a od osnutka Republike Hrvatske i najtrofejniji nogometni klub u državi sa 13 naslova prvaka i 11 kupova. U razdoblju nakon 2. svjetskog rata Dinamo je bio je glavni predstavnik zagrebačkog nogometa, te jedan od četiriju najuspješnijih klubova u bivšoj državi uz splitski Hajduk te beogradske klubove Crvenu zvezdu i Partizan. Osvojio je četiri jugoslavenska prvenstva (1948, 1954, 1958, 1982) i devet kupova (1951, 1960, 1963, 1965, 1969, 1980, 1983). Dugo vremena Dinamo je bio jedini klub na ovim prostorima koji je osvojio jedan od europskih kupova - Kup velesajamskih gradova 1967. nakon pobjede u finalu nad Leeds Unitedom. Dinamo je bio finalist istog natjecanja i 1963. kada je izgubio od Valencije. Dinamo je osnovan 9. lipnja 1945. nakon što su dekretom ukinuti zagrebački nogometni klubovi Građanski, HAŠK i Concordia. 'Modri su nastavili tradiciju Prvog hrvatskog građanskog športskog kluba Građanski, utemeljenog u travnju 1911. godine. Pod tim nazivom nastupao je do svibnja 1945. godine, a potom je rasformiran odlukom komunističke vlasti. Dinamo je promijenio ime 1991. kada se protivno volji navijača mijenja naziv u HAŠK Građanski. Dvije godine kasnije klub iz Maksimirske 128 dobiva novo ime - Croatia. Bio je to potez kojim je tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, koji je bio veliki navijač 'plavih' želio distancirati od komunističke prošlosti i naziva kluba. Međutim, većina navijača, a posebice Bad Blue Boysi, žestoko se protive imenu i traže povratak na Dinamo. Na Valentinovo 2000. godine vodstvo kluba je vratilo ime Dinamo. Na nedavnoj skupštini zastupnici su promijenili prefiks u građanski nogometni klub Dinamo, jer u statutu postoji odredba da je Dinamo sljedbenik Građanskog, tada je i dogovoren datum održavanja proslave.

ZAGREB - Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić, koji je prošlog tjedna operirao desno koljeno u Baselu, već danas je u Termama Selce počeo terapiju i oporavak, izvijestio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror. U klinici Bruderholz u Baselu Kosteliću su operativnim zahvatom uklonjeni komadići hrskavice iz koljena koji su ograničavali kretanje koljena, a prema prvim procjenama oporavak bi trebao trajati od tri do pet tjedana. Dva dana nakon operacije Ivica Kostelić je u subotu stigao u Zagreb, te je u krugu obitelji proslavio Uskrs, a nakon toga zaputio se u Terme Selce kod dr. Vlaste Brozičević, gdje će nastaviti terapiju i oporavak. Terapiju je započeo već danas nakon obavljenog pregleda. Kostelić vjeruje da će mu stručno osoblje, te mir, poznati okoliš i more u Selcima pomoći da se što brže oporavi, kao što mu je boravak u Selcima pomogao da skupi snagu za završnicu Svjetskog kupa, koju je trijumfalno okončao.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙