FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bardos: izbacivanje Hrvata iz vlasti u BiH je pogrešno

Autor: zkre
MOSTAR, 18. svibnja 2011. (Hina) - Sveučilišni profesor Gordon Bardos sa Sveučilišta Columbia u New Yorku, jedan od vodećih stručnjaka u proučavanju nacionalnosti, etničkih sukoba i rješavanja tih problema u bivšim komunističkim zemljama, ocijenio je u srijedu u Banjoj Luci da je međunarodna zajednica pogriješila dopuštajući izbacivanje Hrvata iz vlasti i njihovo nadglasavanje.

"Veliki problem predstavlja nadglasavanje hrvatskog naroda, a Bosna i Hercegovina ne može funkcionirati na takav način", rekao je Bardos u predavanju na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Banjoj Luci.

Prema njegovim riječima u BiH je posve očigledno da je hrvatski narod izgubio mogućnost zastupanja u vlasti te da međunarodna uprava kao i administracije zapadnih zemalja angažiranih u BiH to nisu smjele dopustiti.

Profesor Bardos je ocijenio i da međunarodna uprava loše upravlja zemljom čime je značajno pridonijela da se BiH suoči s jednom od najtežih kriza nakon rata.

Gordon Bardos je direktor Harriman instituta pri Fakultetu za međunarodne i javne poslove Sveučilišta Columbia, izvršni direktor Udruženja za studije nacionalnosti, najveće svjetske akademske organizacije koja se bavi proučavanjem nacionalizma, etničkih sukoba i njihovog rješavanja u bivšim komunističkim zemljama. Ovaj američki sveučilišni profesor je i konzultant za Balkan pri Freedom Houseu, američkoj nevladinoj organizaciji koja prati stanje demokracije, političkih sloboda i ljudskih prava u svijetu.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙