FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HDZ predstavio projekte vezane uz obrazovanje i šport

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Zastupnica HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Danira Bilić predstavila je danas na konferenciji za novinare program rada i djelovanja Odbora za obrazovanje i šport Gradskog odbora HDZ-a Zagreba kojemu je na čelu, te prijedlog pet projekata za unaprjeđenje obrazovanja i športa u gradu.

Prvi projekt je vrtić za svako dijete uz zajamčenu kvalitetu i realnu cijenu participacije roditelja uz utvrđivanje imovinskog cenzusa. Zagrebački HDZ zalaže se, rekla je Bilić, i za jasno definiranje usluge privatnih i vjerskih vrtića u sustavu predškolskog odgoja i naobrazbe te za izgradnja novih vrtića po modelu javno-privatnog partnerstva uz prateći model bankarskog sektora. Istaknula je kako se ne slažu s "nedosljednom populističkom politikom koja se provodi od strane SDP-a i gradonačelnika u Zagrebu u posljednih deset godina, a koja kao posljedicu ima situaciju u kojoj se nalazimo - da nema dovoljno mjesta u vrtićima, vrtićke grupe su prepune...".

Drugi je projekt "integrirani projekt sigurnih škola". Cilj je, navela je Bilić, u postojeće nastavne planove i programe osnovnih i srednjih škola integrirati obrazovanje za nenasilje, toleranciju, multikulturalizam, europski dijalog, zaštitu okoliša, olimpijsko obrazovanje i na taj način stvaranje škole kao sigurnog prostora uz kontinuiranu edukaciju učenika o važnim i aktualnim temama na mjesečnoj razini.

Treći projekt je, "cjelodnevna nastava u osnovnim školama" kojemu je cilj, kroz cjelodnevnu nastavu osmišljenu kao kombinaciju razredne i predmetne nastave i organiziranog slobodnog vremena, tijekom najmanje osam sati dnevno uspostaviti održiv sustav osiguranja kvalitete na svim razinama sustava odgoja i obrazovanja u zagrebačkim osnovnim školama gdje se nastava odvija u jednoj smjeni.

Četvrti projekt je "svi u jednu smjenu". Bilić je rekla kako se zalažu da se izgradnjom i dogradnjom osnovnih i srednjih škola Zagreba osigura kvaliteta nastave učenika, prelazak na jednosmjenski rad, u skladu s smjernicama Državnog pedagoškog standarda, važećih dokumenata o obrazovanju i Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Peti projekt je "šport kao način života u europskoj metropoli, a ne privilegij pojedinaca". Cilj je tog projekta, pojasnila je Bilić, korištenje športa i njegove multifunkcionalne uloge u društvu kao instrumenta u odgoju i obrazovanju mladih, očuvanju zdravlja, stvaranju radnih navika i poštivanju različitosti.

Bilić se založila za rezerviranje prostora u prostornim planovima za izgradnju mreže športskih objekata. Također, rekla je, zalažu se za kontrolirano korištenje postojeće športske infrastrukture radi uključivanja što većeg broja građana, posebice djece i mladih.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙