FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi napad bombaša samoubojice u Kazahstanu

Autor: vmrs
ASTANA, 17. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Bombaš samoubojica raznio se u utorak u uredu državne službe sigurnosti u kazahstanskome gradu Aktobeu i ranio dvije osobe koje su se ondje zatekle, rekao je glasnogovornik državnog tužitelja.

Glasnogovornik Zandos Umiralijev rekao je da eksplozija nije terorističko djelo. Bombaš je 25-godišnji pripadnik kriminalne skupine iz toga grada na sjeverozapadu Kazahstana koji je već osumnjičen za druga kaznena djela.

Rakimzan Makatov upotrijebio je bombu kućne izrade, rekao je Umiralijev na konferenciji za novinare. "Eksplozija je ubila Makatova, a dvoje ljudi u blizini lakše je oziljeđeno".

To je prvi slučaj samoubilačkog napada u Kazahstanu. Ta srednjoazijska zemlja u kojoj muslimani čine 70 posto od 16,4 milijuna stanovnika, dosad je bila pošteđena islamističkog nasilja kakva ima u susjednim bivšim sovjetskim republikama.

Vlasti su brzo objavile da samoubilački napad nema veze s terorizmom. Na pitanje je li to teroristički čin, Umiralijev je rekao: "Nije.

Lokalni fotoreporter rekao je za Reuters na telefon iz Aktobea, industrijskoga grada stotinjak kilometara od ruske granice, da je napadač aktivirao bombu u regionalnom sjedištu Nacionalnog odbora za sigurnost, kazahstanske službe unutrašnje sigurnosti.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙