FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština: Cijene vrtića opet na dnevnom redu

Autor: dber
ZAGREB, 20. travnja 2011.(Hina) - Cijene dječjih vrtića danas su ponovno na redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine s tim da će, osim prijedloga gradonačelnika Milana Bandića, gradski zastupnici raspraviti i zajednički prijedlog klubova SDP-a, HSU-a i Nezavisne liste Tatjane Holjevac jer su tu točku po hitnom postupku uvrstili u dnevni red.

"Nećemo se moći složiti s prijedlogom gradonačelnika Milana Bandića o cijenama dječjih vrtića", kazao je predsjednik Skupštine Boris Šprem na početku sjednice, budući da Bandić nije odustao od dohodovnog cenzusa u određivanju mjerila naplate usluga predškolskih ustanova od roditelja.

U zajedničkom prijedlogu klubova gradskih zastupnika stoji da bi roditelji za redoviti vrtićki program plaćali 200 kuna za djecu do navršene treće godine života, a 400 kuna za djecu od navršene treće godine života do polaska u osnovnu školu, uz olakšice za djecu invalida Domovinskog rata i osoba s invaliditetom te ostale olakšice, kao što su to roditelji imali i dosad.

HDZ-ova gradska zastupnica Danira Bilić je pozvala zastupnike da podrže njihov amandman kako se pitanje cijena dječjih vrtića, što je gradska tematika, ne bi rješavalo pravnim putem, u državnim institucijama.

Sjednica je nastavljena aktualnim satom.

(Hina) xbdj/xtdel ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙