FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milinović o napadima na HDZ i vladu

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 17. svibnja 2011. (Hina) - Za boravka u Slavonskome Brodu potpredsjednik vlade i potpredsjednik HDZ- a Darko Milinović na novinarski upit komentirao je sve češće napade, posebno riječkoga SDP-a, na HDZ i premijerku Jadranku Kosor.

Milinović kaže kako SDP često nastupa kad se donesu neki zakoni koje su i sami poduprli. "Tako je i sada sa zakonom o nezastarijevanju ratnog profiterstva. Digne se ruka za to, a onda kad zakon treba stupiti na snagu, javljaju se razna negodovanja i neprincipijelni napadi na HDZ, predsjednicu stranke pa i vladu", ustvrdio je Milinović.

Tvrdi kako je u interesu hrvatske javnosti da se istraži je li Slavko Linić bio ratni profiter ili nije. "Netko je 1991. bio spreman dati hrvatskoj državi ono najsvetije, a to je život, a neki su, po sumnjama, bili spremni uzeti 800 tisuća maraka. Presumpcija nevinosti postoji i ja vjerujem u to, ali neka institucije ove države utvrde što je posrijedi. Dok su neki s riječkog područja ginuli u mom Gospiću i mojoj županiji, je li netko zlorabio svoj položaj tih 90-ih godina? Istražimo to i nije dobro kada se otvore takve istrage nazivati ministre u hrvatskoj vladi špijunčinama, a kad te špijunčine procesuiraju neke koji su vezani uz HDZ, onda su dobri", zaključio je Milinović.

Podsjetio je i kako je ministar Tomislav Karamarko na početku mandata, kad je počeo borbu protiv korupcije, imao gotovo konsenzusnu potporu, ali ta je potpora u nekih, kaže, naglo splasnula kad je pokucao na "SDP-ova crvena vrata".

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙