FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: skup policijskih službenica jugoistočne Europe

Autor: dspo
PULA, 16. svibnja 2011. (Hina) - U Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu danas je počeo trodnevni seminar za članice Vijeća Mreže žena policijskih službenica u jugoistočnoj Europi (WPON) pod nazivom "Spol i sigurnost".

Seminar je otvorila zamjenica norveškog veleposlanika Therese Aalberg, a sudionice su pozdravili predsjednica vijeća Mreže žena i pomoćnica načelnika Uprave granične policije srbijanskog MUP-a Jelena Vasiljević, načelnik istarske Policijske uprave Mladen Blašković i zamjenik voditelja ureda UNDP SEESAC-a dr. Ivan Zveržhanovski.

"Napredak koji su žene unijele u policijski sustav samom svojom nazočnošću nemjerljiv je. Svojim radom pridonijele su poboljšanju i učinkovitosti policije. Istraživanja su pokazala, a to potvrđuje i praksa, da se policijske službenice zbog svojih komunikacijskih sposobnosti, više razine tolerancije i razumijevanja, bolje snalaze u specifičnim situacijama te su uspješnije u uspostavi odnosa s djecom, osobama starije dobi, maloljetnicima, strancima, žrtvama određenih delikata i drugim posebnim skupinama", istaknuo je načelnik Blašković, pozdravivši sudionice seminara u svoje ime i u ime glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.

Naglasio je kako godinama prate pokazatelje o zastupljenosti policijskih službenica te da je istarska Policijska uprava s oko 37 posto žena na prvom mjestu po njihovoj zastupljenosti u hrvatskoj policiji.

Seminar se organizira u okviru projekta Podrška jačanju načela ravnopravnosti spolova u policijskoj praksi u jugoističnoj Europi, koji SEESAC provodi u suradnji s Udruženjem policijskih načelnika u jugoistočnoj Europi (SEPCA). Financiraju ga norveško ministarstvo vanjskih poslova i Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC), a organizira hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s regionalnim projektom SEESAC programa Ujedinjenih naroda za razvoj.

Na seminaru sudjeluje 15 predstavnica Vijeća Mreže žena policijskih službenica iz policijskih služba jugoistočne Europe. Inače cilj te mreže je promicanje i primjena načela ravnopravnosti spolova i demokratizacije u obavljanju policijskih poslova u policijskim službama.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙