FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sofitel: Sobarica ispunjavala standarde ponašanja

Autor: dvla
WASHINGTON, 15. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Sobarica newyorškog hotela koja je čelnog čovjeka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna optužila za seksualni napad, radila je u hotelu Sofitel tri godine i ispunjavale je sve standarde koje je taj hotelski lanac postavljao za svoje zaposlenike, rekao je u nedjelju upravitelj hotela Jorge Tito.

"Željeli bismo naglasiti da je naša zaposlenica radila u Sofitelu New York tri godine, te da je u smislu rada i ponašanja u potpunosti zadovoljavala standarde", rekao je Tito u izjavi.

Strauss-Kahn, koji je optužen za seksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje 32-godišnje sobarice u hotelu Sofitel na Times Squareu u subotu poslijepodne, odbacio je sve optužbe i pred sudom će kazati kako se ne osjeća krivim, rekao je u nedjelju njegov odvjetnik.

Pošto ga je mlada žena prijavila policiji, vrlo brzo je napustio hotel i požurio prema zračnoj luci no deset minuta prije polijetanja, iz zrakoplova Air Francea na liniji za Pariz, izvela ga je i privela policija te ga odmah ispitala u policijskoj postaji na Manhattanu. Nakon toga je protiv njega podignuta optužnica.

Sobarica je podnijela prijavu nakon što je uspjela pobjeći iz apartmana u kojemu se dogodio navodni napad, rekao je glasnogovornik newyorške policije, te dodao kako je Strauss-Kahn nakon incidenta u brzini napustio hotel, o čemu svjedoči mobitel koji je ondje ostavio.

Strauss-Kahn na čelo MMF-a došao je u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti.

Politički analitičari držali su da je mogući najozbiljniji protukandidat Nicolasu Sarkozyju na francuskim predsjedničkim izborima 2012. godine.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙