FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. svibnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

RIM - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije uspio preskočiti drugu prepreku na ATP teniskom turniru iz Masters serije u Rimu. U dvoboju drugog kola Ljubičić je izgubio od Amerikanca Mardyja Fisha 6:7 (2), 7:5, 2:6. Meč je trajao čak tri sata, a na koncu je pobjeda pripala vlasniku srebrne medalje s olimpijskih igara u Ateni 2004. Bio je to njihov peti međusobni susret i drugi Ljubičićev poraz. Fish je bio uspješniji i na Australian Openu 2007. godine, dok je Ljubičić slavio prošle godine u Roland Garrosu, 2007. u Beču, te 2003. u Davis Cupu. RIM

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski član Astane zauzeo je 18. mjesto u petoj etapi biciklističke utrke Giro d'Italia, dok je naš drugi predstavnik Vladimir Miholjević (Acqua & Sapone) bio 57. Pobjedu u 190 kilometara dugačkoj dionici od Piombina do Orvieta izborio je Nizozemac Pieter Weening. Drugi je ciljem sa osam sekundi zaostatka prošao Kolumbijac Fabio Duarte, dok je treće mjesto osvojio njegov sunarodnjak Jose Rodolfo Serpa Perez. Današnjom etapnom pobjedom Weening je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa dvije sekunde prednosti pred Talijanom Marcom Pinottijem i Bjelorusom Kanstantsinom Siutsouom. Kišerlovski je na 19. mjestu sa 52 sekunde zaostatka, dok je Miholjević na 56. poziciji sa 4.44 minute zaostatka.

SINJ - U susretu 13. kola košarkaške Lige za prvaka Cibona je u Sinju teškom mukom pobijedila Alkar 77:76. Domaćin je posljednjim trenucima utakmice čak imao šut za pobjedu, no Josip Blajić nije bio precizan. Cibonu su do pobjede predvodili Goran Vrbanc sa 19, Marin Rozić sa 16 i Leon Radošević sa 14 koševa i sedam skokova, dok su najefikasniji igrači u redovima Alkara bili Josip Blajić sa 20 koševa i 7 skokova, te Mirko Modrić sa 14 koševa. Cibona je ovom pobjedom osigurala četvrto mjesto i u polufinalu doigravanja će igrati protiv Cedevite.

BRATISLAVA - Aktualni svjetski prvak u hokeju na ledu reprezentacija Češke plasirala se u polufinale SP-a u Slovačkoj deklasiravši SAD 4:0 (1:0, 1:0, 2:0). Junak češke pobjede bio je 39-godišnji Jaromir Jagr koji je postigao tri gola, a među strijelce se upisao i Tomas Plekanec. Sjajnu predstavu imao je i češki vratar Ondrej Pavelec sakupivši 29 obrana. Mlada američka momčad u čijim redovima su igrala samo dva igrača koja su nastupila na posljednjim OI u Vancouveru nije imala riješenja za raspoložene Čehe. Amerikanci su u dva navrata imala i po dva igrača više, no nisu uspjeli zatresti suparničku mrežu. Češka će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Njemačka koji je na rasporedu večeras. U sutrašnja dva četvrtfinalna ogleda sastaju se Finska - Norveška i Kanada - Rusija.

LONDON - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) službeno je zatražila od Engleskog nogometnog saveza (FA) i lista Sunday Times dokaze za tvrdnje o korupciji prilikom odlučivanja o domaćinima svjetskih prvenstava 2018. i 2022. FIFA je reagirala nakon što je bivši predsjednik FA lord David Triesman optužio četiri visoka Fifina dužnosnika Jacka Warnera, Nicolasa Leoza, Ricarda Teixeiru i Worawia Makudia za uzimanje mita. Pod povećalom javnosti su i dopredsjednik Fife Kamerunac Hayatou i Anouma iz Obale Bjelokosti. Podsjetimo prvenstva su dobili Katar i Rusija, dok su Englezi ispali najveći gubitnici. U pismu koje je glavni tajnik Fife Jerome Valck poslao predsjedniku FA-a Davidu Bernsteinu od Engleza se traže dokazi o umješanosti visokih dužnosnika Fife u korupcijskom skandalu. Lord Triesman je optužio predsjednika zone CONCACAF, Jacka Warnera da je tražio tri milijuna eura za financiranje projekta gradnje škole, predsjednik CONMEBOLA Paragvajac Leozo je tražio titulu viteza, Tajlanđanin Makudi je tražio tv prava za utakmicu Tajland – Engleska, dok je Brazilac Teixeira nije jasno definirao što želi, već je izjavio 'morate imati nešto za mene'. Pod povećalom javnosti su i dopredsjednik Fife Kamerunac Hayatou i Anouma iz Obale Bjelokosti koje se sumnjiči da su dobili po milijun eura za katarski glas.

ZAGREB - Hrvatski kanuist Emil Milihram obranio je danas naslov europskog prvaka u spustu na divljim vodama na europskom prvenstvu koje se održava na rijeci Ibar kod mjesta Kraljevo u Srbiji. Milihram je s rezultatom 17:03,83 uvjerljivo osvojio prvo mjesto ispred Nijemca Normena Webera (17:09,76), dok je treći bio Francuz Yann Alzingre (17:17,13). "Osjećao sam pritisak na startu, jer nisam imao pripreme na ovoj stazi. Bilo je naporno jer je visok vodostaj i jaka voda, tako da sam bio maksimalno angažiran i koncentriran od samog starta," kazao je Milihram ocjenivši kako je konkurencija bila jača nego prošle godine. Zapažene nastupe imali su i Tomislav Lepan, koji je bio četvrti, dok je Igor Gojić zauzeo šesto, a Antonio Obadić 12. mjesto. Rezultati naših divljevodaša u pojedinačnoj konkurenciji garancija su da će se i sutra, kada su na programu vožnje u ekipnoj konkurenciji, boriti za jedno od odličja u disciplini u kojoj brane naslov prvaka Starog kontinenta.

ROTTERDAM - Ispala su i posljednja dva hrvatska predstavnika na svjetskom prvenstvo u stolnom tenisu u Rotterdamu, Zoran Primorac i Andrej Gaćina. Primorac je u susretu drugog kola izgubio od 21. igrača svijeta Nijemca Patricka Bauma 1:4 u setovima, dok je Gaćina u drugom kolu izgubio od prvog igrača svijeta i najvećeg favorita za zlato Kineza Hao Wanga 1:4. Ostatak hrvatske reprezentacije od SP-a se oprostio još jučer porazima u prvom kolu. Tomislav Kolarek nije imao izgleda protiv Kineza Ma Longa, dok je Roko Tošića nakon velike borbe izgubio od Rumunja Adriana Crisana. Kod djevojaka sve tri hrvatske predstavnice ispale su u prvoj rundi. Tamara Boroš je ispala od Mi Young Park iz Južne Koreje, Yuan Tian je izgubila od Singapurke Mengyu Yu, dok je od Cornelije Molnar bolja bila Poljakinja Natalia Partyka.

BERLIN - Njemački nogometni prvoligaš Werder iz Bremena raskinuo je ugovor sa danskim veznjakom Danielom Jensenom, koji je kritizirao trenera Thomasa Schaafa zbog toga što ga nije uvrstio u momčad u prošlom kolu u susretu protiv Borussije Dortmund. "Jensen više nije u našim planovima i raskid ugovora stupio je odmah na snagu", izjavio je danas sportski direktor Klaus Allofs. Jensen je u Werderu od 2004. godine, a u lipnju bi bio slobodan igrač. No, budući da je danas raskinut ugovor, on već može razmišljati o tome gdje će nastaviti karijeru.

KIJEV - Organizatori Europskog nogometnog prvenstva 2012. objavili su danas da su već prodali oko 500 tisuća ulaznica. To znači da je 400 dana prije početka EP-a prodano oko 35 posto raspoloživih karata. Euro 2012. zajednički organiziraju Poljska i Ukrajina, a u prodaji će biti milijun i 400 tisuća ulaznica. Poljski gradovi domaćini su Varšava, Gdanjsk, Poznan i Wroclaw, a u Ukrajini će se utakmice igrati u Kijevu, Donjecku, Lvivu i Harkivu.

BERLIN - Klupski nogomet u Njemačkoj i dalje ruši rekorde u gledanosti i predviđa se da će ukupni broj gledatelja ove sezone na bundesligaškim stadionima premašiti brojku od 13 milijuna. Prošle sezone ukupna gledanost bila je vrlo blizu brojke od 13 milijuna, iznosila je 12.990.967 gledatelja. Kolo prije kraja ukupna gledanost iznosi 12.622.546 posjetitelja, i sigurno će u zadnjem kolu biti nadmašena brojka od 13 milijuna, a time i rekordna prošla sezona (2009/2010). Protekle sezone prosječna posjećenost po utakmici bila je 42.454 gledatelja, a očekuje se da će ove sezone ona iznositi 42.655 gledatelja. Novog prvaka Borussiju Dortmund, koja je svaku domaću utakmicu igrala pred rasprodanim stadionom, u prosjeku je gledalo 79.150 navijača po susretu. Slijede minhenski Bayern (69.000) i Schalke (61.320).

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙