FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački liberali traže spas od pada popularnosti

Autor: vmrs
BERLIN, 11. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Koalicijski partneri njemačke kancelarke Angele Merkel održat će ovaj tjedan stranačku konferenciju na kojoj će pokušati otkriti način da zaustave padanje popularnosti vezano uz ministra kojega zasad odbijaju smijeniti.

Guido Westerwelle, najnepopularniji ministar vanjskih poslova u novijoj njemačkoj povijesti, nerado je prepustio vodstvo Slobodnih demokrata (FDP) i položaj vicekancelara Philippu Roesleru, svojem nekadašnjem protežeu koji će u petak biti jedini kandidat.

Potresi u FDP-u koji je po anketama pao za otprilike četiri posto, s 14,6 koliko je ta stranka dobila na izborima 2009., potresaju i vladajuću koaliciju Angele Merkel.

Roesler (38) pokušava naći odgovor na stranačke frustracije zbog pada popularnosti ispod pet posto, koliko je nužno za prelazak izbornoga praga i ulazak u parlament.

Westerwelle (49) i dalje je ministar vanjskih poslova iako ankete pokazuju da glasači zbog njega odustaju od liberala, a neki vodeći stranački dužnosnici u strahu od dalje erozije potpore žele Westerwelleovu smjenu.

(Hina) xvm ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙