FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakić primio branitelje koji štrajkaju glađu

Autor: tkol
ZAGREB, 11. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić primio je danas branitelje koji zbog presuda hrvatskim generalima već 23 dana štrajkaju glađu, te ih pokušao uvjeriti da prekinu štrajk glađu i podupru pravnu bitku za pobjedu nad haaškim optužnicama.

Kako je Đakić izjavio novinarima u Hrvatskome saboru, braniteljima je pokušao objasniti da štrajkom glađu teško mogu pomoći generalima koji i sami traže da se ne organiziraju prosvjedi.

Razgovarali smo o i o njihovom prijedlogu da se ukine abolicija svima koji su u Hrvatskoj abolirani, rekao je Đakić dodavši kako im je pokušao objasniti da abolicija ne uklanja izuzeće od odgovornosti svih koji su počinili ratni zločin.

Uvjeravao ih je, kako je rekao, da će tiha diplomacija i pravni subjekti koji će se boriti za dokazivanje pred drugostupanjskim sudom otkloniti optužbu o udruženom zločinačkom pothvatu koji je stavljen na teret Hrvatskoj, hrvatskim generalima i tadašnjem političkom vrhu.

Razgovarali smo o svim detaljima koji su aktualni u današnjoj političkoj i pravnoj bitci Republike Hrvatske, rekao je Đakić.

Zamolio sam ih da prekinu štrajk glađu i da zajedno sa svima u hrvatskim političkim vodama te predsjednicom vlade podupru pravnu bitku za pobjedu nad strašnim optužnicama, rekao je Đakić odavši kako se nada da će kod njih pobijediti razum te da će poslušati preporuku i prekinuti štrajk glađu.

(Hina) xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙