FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji koji štrajkaju glađu i dalje traže Saborsku sjednicu

Autor: aspa
ZAGREB, 6. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatski branitelji koji štrajkaju glađu na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića ponovno su od predsjednika Sabora Luke Bebića zatražili izvanrednu sjednicu Sabora zbog nedavne presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Miro Moro, govoreći u ime branitelja na današnjoj konferenciji za novinare kod šatora gdje branitelji štrajkaju glađu izjavio je da prosvjednici odbijaju hranu 19. dan, a moguće su i zdravstvene posljedice.

Upozorio je predsjednika Sabora da su Hrvatski branitelji spremni gladovati do sazivanja sjednice Sabora u kojoj će se raspravljati o svojim zahtjevima. Zahtjevi branitelja su odmah prekinuti bezuvjetnu suradnju a Haaškim sudom od strane Hrvatske Vlade, Hrvatskog Sabora, i Hrvatskog Predsjednika, te poništenje abolicije svih koji su izvršili agresiju nad Hrvatskim narodom.

"Također, tražimo da odmah vlada, sabor i predsjednik povuku ponudu da se Hrvatska država pridruži Europskoj Uniji te trenutno puštanje na slobodu Hrvatskih Generala i Hrvatskih Branitelja kako iz domaćih tako i iz stranih zatvora kao i da hrvatsku državu kao i interese Hrvatskog naroda stave na prvo mjesto, a ne više tuđinske interese tzv, Europske Unije", rekao je Moro.

Činjenično je stanje da ste se do sada oglušili na naše zahtjeve, a ujedno i na samo vaše obećanje o sazivanju tematske sjednice Sabora. "Napominjemo da je dana 4. svibnja održana redovna sjednica Sabora, a niti jedan zahtjev nije bio na dnevnom redu niti pod temom razno", dodao je Moro.

Podsjetio je da je predsjednik Sabora primio hrvatske branitelje koji štrajkaju glađu prije tjedan dana rekavši i da im je obećao sazivanje takve tematske sjednice. Naglasio je da su na trgu još Mario Biber, Zvonko Lovrenčić i Božo Dimać dok su ostali u bolnici na infuzijama i njezi te će se vratiti nakon rehabilitacije.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙