FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHDDR podržava inicijativu o ustavnom zakonu o braniteljima

Autor: ista
ZAGREB, 22. travnja 2011. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u potpunosti podržava inicijativu da se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji podigne na razinu ustavnog zakona kako bi se taj zakon eventualno mijenjao isključivo dvotrećinskom većinom.

Uzimajući u obzir činjenice kako su temeljne vrijednosti Domovinskog rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske, a polazeći od potrebe da Republika Hrvatska upravo na značaju i temeljnim vrijednostima Domovinskog rata osigura svoj miran i nesmetan sveukupni demokratski razvitak, Hrvatski sabor je usvojio Deklaraciju o Domovinskom ratu čiji su neizostavni segment hrvatski branitelji, podsjeća se u priopćenju.

Kaže se kako su se upravo hrvatski branitelji nebrojeno puta odricali svojih stečenih prava partnerski pomažući svakoj vlasti da prebrodi poteškoće i to svakako nitko ne smije zaboraviti, iako se u dijelu javnosti permanentno hrvatske branitelje kvalificira kao teret ove države nazivajući nas povlastičarima, lažnim braniteljima, lažnim invalidima…. Svaka normalna država u svijetu ponosi se pripadnicima svojih oružanih snaga, a poglavito sudionicima stvaranja države.

Prema tome da, branitelji jesu ustavna kategorija, ali Zakon o njihovim pravima i pravima njihovih obitelji nije. Stoga je ovaj zakon potrebno podići na ustavnu razinu upravo kako bi prestala bilo kakva politizacija Domovinskog rata i njegovih sudionika, a njima samima hrvatska država pružila punu zaštitu, dostojanstvo i skrb. Stoga vjerujemo kako će Hrvatski sabor prihvatiti ovu inicijativu koja je potekla od samih branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te da će sve mjerodavne institucije i političke snage u Republici Hrvatskoj prepoznati važnost i vrijednost zaštite svojih branitelja, stoji u priopćenju UHDDR-a.

(Hina) pp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙