FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska koalicija "Saveza za promjene"

Autor: tkol
ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Na inicijativu Foruma žena SDP-a formirana je ženska koalicija "Saveza za promjene" sastavljena od predstavnica SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a, priopćeno je danas iz tih političkih stranaka.

Ciljevi ženske koalicije su izrada politika usmjerenih na rješavanje specifičnih potreba žena koje će biti sastavni dio politika i programa stranaka koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima te političko osnaživanje žena s naglaskom na "ženska mjesta" na listama za parlamentarne izbore u smislu poštivanja paritetne zastupljenosti.

Osnovana je i radna skupina za izradu zajedničke platforme politika koje će obuhvatiti sva područja važna za položaj žena u društvu. Zajednička platforma će uključiti izradu ekonomske, financijske, socijalne, zdravstvene, obrazovne i kulturne politike.

Na sastanku, održanom 9. travnja u sjedištu SDP-a, raspravljalo se, kako je priopćeno, o temama koje su od značaja za žene, a posebno je bilo riječi o neprovođenju postojećih zakona te različitih politika i strategija, najčešće, na štetu položaja žena u društvu.

(Hina) xpp/xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙