FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adecco očekuje snažnu potražnju za fleksibilnom radnom snagom

Autor: gvla
ZUERICH, 10. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Švicarska grupacija Adecco priopćila je kako u nadolazećim mjesecima očekuje snažnu potražnju za radnicima na određeno vrijeme budući da tvrtke početku nestabilnog oporavka stavljaju sve veći naglasak na fleksibilnost radne snage.

Zapošljavanje na određeno vrijeme dobar je pokazatelj gospodarske situacije budući da su tvrtke sklonije takvom obliku zapošljavanja na početku gospodarskog oporavka.

"S obzirom na skroman rast BDP-a u većini gospodarstava, za većinu je naših klijenata sposobnost reagiranja na nagle promjene potražnje kroz fleksibilno zapošljavanje i niže razine zaliha velika prednost", ističu nadalje u Adeccu.

Taj najveći svjetski posrednik u zapošljavanju, kojemu su najveći konkurenti nizozemska grupacija Randstad i američki Manpower, u prvom je tromjesečju ostvario neto dobit u visini 100 milijuna eura, u usporedbi s prognoziranih 91,5 milijuna eura.

Na krilima snažnih aktivnosti automobilske i industrijske proizvodnje u Njemačkoj pojačana je potražnja za radnicima na određeno vrijeme na sjeveru Italije, gdje su smješteni brojni njemački dobavljači, tumače u švicarskoj tvrtki.

"Njemačke kompanije doista uviđaju važnost fleksibilnosti, nakon doista oštrog pada gospodarskih aktivnosti", izjavio je financijski direktor Adecca Dominik de Daniel u intervjuu za novinsku agenciju Reuters. "Pogledate li talijanski BDP, pomislit ćete da nije baš najbolji, no talijansko gospodarstvo ima puno koristi od njemačkog gospodarskog ubrzavanja", dodao je.

U Njemačkoj i Austriji, kao i Italiji, Adecco je ostvario 38-postotni rast organskih prihoda. U Francuskoj i Sjevernoj Americi, dva najveća Adeccova tržišta, također je zabilježen snažan organski rast, u visini 23 odnosno 17 posto. U Britaniji je pak rast organskih prihoda iznosio tek tri posto, budući su vladine mjere štednje suzbile potražnju za zapošljavanjem na određeno vrijeme u javnom sektoru.

Ta grupacija, koja će osigurati osoblje za Olimpijadu u Londonu 2012., ističe kako očekuje nastavljenu visoku nezaposlenost na svim svojim ključnim tržištima.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙