FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: sajam deficitarnih zanimanja

Autor: hsup
RIJEKA,12. travnja 2011.(Hina) - Peti Sajam obrtničkih zanimanja "Odaberi – dobar je posao" na kojemu su obrtnici, tvrtke, škole i riječki ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavljali deficitarna zanimanja u proizvodnji, graditeljstvu i ugostiteljstvu te mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja u tim zanimanjima, održan je danas u Rijeci.

Sajam je namijenjen mladim i nezaposlenim osobama, kako bi se upoznali sa zanimanjima koja su tražena na tržištu radne snage.

Na oko 30 štandova predstavili su se zidari, tesari, keramičari, soboslikari, električari, bravari, vodoinstalateri i drugi obrtnici, koji su prikazali vještine u svojim zanimanjima i prestavili tehnologije i suvremene alate koje koriste.

Predstavili su se učenici strukovnih srednjih škola iz Rijeke i Opatije, kao i njihove škole s programima obrazovanja za deficitarna zanimanja i mogućnostima stipendiranja za ta zanimanja.

Posjetiteljima su predstavljeni programi dokvalifikacija i prekvalifikacija za deficitarna zanimanja i mogućnosti zapošljavanja u tim strukama.

Sajam obrtničkih zanimanja organizirali su Udruženje obrtnika Rijeka i Obrtnička komora primorsko-goranske županije.

xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙