FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik poljske vlade u Beogradu

Autor: ssai
BEOGRAD, 6. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik poljske vlade Donald Tusk u petak je u Beogradu u razgovorima s najvišim srbijanskim političkim dužnosnicima izrazio potporu Poljske, koja od srpnja preuzima predsjedanje Europskoj uniji, srbijanskim naporima u kontekstu europskih integracija.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s predsjednikom srbijanske vlade Mirkom Cvetkovićem, Tusk je izrazio potporu Poljske Srbiji i drugim balkanskim zemljama u procesu europskih integracija, ustvrdivši kako je "potpuno pravo" zemalja zapadnog Balkana da nastoje postići članstvo u Uniji.

Poručio je kako je važno da unutar država koje teže priključenju EU bude postignut nacionalni konsenzus o potrebi europskih integracija, te najavio kako će Poljska do kraja godine ratificirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije.

Predsjednici vlada dviju država razgovarali su i o gospodarskoj suradnji, pri čemu je Cvetković istaknuo mogućnosti njezina unapređenja.

Tusk se nakon toga sastao i sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, s kojim je također razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju gospodarske suradnje u kontekstu budućeg poljskog predsjedništva EU.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙