FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elvis Šopić počinje izdržavati 12-godišnju kaznu zatvora

Autor: barn
ZADAR, 6. svibnja 2011. (Hina) - Nakon što je Vrhovni sud jučer donio pravomoćnu presudu, kojom je 24-godišnji Elvis Šopić za ubojstvo taksista Igora Čustića osuđen na 12 godina zatvora, Šopić je priveden u Zatvor u Zadru i uskoro će biti upućen u Remetinec, gdje će se odrediti u kojem će zatvoru izdržavati kaznu.

"Vrlo uskoro, najvjerojatnije za 10-ak dana, Šopić će biti upućen u Zatvor u Remetincu u Odjel za dijagnostiku, gdje će mu nakon obrade biti određen i zatvor u kojem će služiti 12-godišnju kaznu", rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić.

Vrhovni sud RH jučer je donio pravomoćnu presudu kojom je Šopić osuđen na 12 godina zatvora, a kako je ranija presuda iznosila 15 godina zatvora, djelomično su usvojene žalbe i obrane i državnoga odvjetništva, rekla je glasnogovornica Grancarić.

Sukladno pravomoćnoj presudi Vrhovnoga suda RH, Županijski sud u Zadru odmah je donio rješenje o pritvaranju Elvisa Šopića koji je jučer poslijepodne i pritvoren.

Šopić iz Raštevića kraj Benkovca je potkraj siječnja 2008. godine, oko 22,30 sati na zabačenoj makadamskoj cesti pokraj sela Korlata, ubio taksista Igora Ćustića, potom zapalio vozilo i pobjegao. Taksist i Šopić se nisu otprije poznavali, a motiv ubojstva je i nakon sudskoga postupka ostao nerazjašnjen.

U gotovo troipolgodišnjem sudskom postupku Vrhovni sud je dva puta ukidao presude Županijskoga suda. Šopić je u prvom postupku bio osuđen za teško ubojstvo na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina. Nakon ukidanja te presude, sudski postupak je ponovljen te mu je dodijeljena zatvorska kazna u trajanju od 15 godina. Kako je ta presuda bila nepravomoćna, 9. veljače ove godine Šopić je pušten na slobodu jer mu je isteklo maksimalno trajanje pritvora. Jučerašnjom pravomoćnom presudom Vrhovnoga suda Šopić je osuđen za takozvano "obično ubojstvo" na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

(Hina) xbarn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙