FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odobreno 15 projekata koji će se financirati i iz fonda IPA

Autor: ztes
VIROVITICA, 5. svibnja 2011. (Hina) - Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je 15 projekata koji će se dijelom financirati iz predpristupnog fonda IPA CBC prekogranične suradnje Hrvatske i Madžarske, izvijestio je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Riječ je o tri milijuna eura vrijednim projektima za koje će Europska unija nepovratno izdvojiti 920.000 eura, a ostatak hrvatske i madžarske ustanove. To su zajednički projekti hrvatskih i madžarskih škola, gradova, županija, poduzetničkih centara koji, među ostalim, obuhvaćaju razne radionice, organiziranje kulturnih i obrazovnih priredaba, poduka, izradu dokumentacije za zaštitu dijela rijeke Drave i t.d.

Tolušić je izjavio na predstavljanju projekata da je 14 od 15 prihvaćenih projekata na području te županije izradila županijska agencija za regionalni razvoj "Vidra", koja svojim radom, kako je rekao, višestruko opravdava svoje djelovanje jer je iz predpristupnih fondova EU-a u zadnje dvije godine županiji priskrbila više od devet milijuna eura.

Ravnateljica "Vidre" Sanja Bošnjak istaknula je da je iz fonda IPA CBC prekogranične suradnje odobreno 58 programa u kojima sudjeluje pet hrvatskih županija koje graniče s Madžarskom. Iako najmanja, Virovitičko-podravska županija, rekla je, pokazala se najuspješnijom jer je najviše programa odobreno upravo na tome području.

(Hina) xztes ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙